9,6

Op basis van
350 reviews

Bel ons

toggle navigation

toggle navigation

Aankopen

Diensten

Aankopen

Samen gaan we op zoek naar je ideale woning. Van het inventariseren van je woonwensen tot aan het officiële gedeelte bij de notaris: wij zijn erbij! Dat doen we met 100% inzet en eerlijk advies.

Wat je van ons kunt verwachten in 7 stappen:

Aankoop van je huis in 7 stappen

Samen gaan we op zoek naar je ideale woning. Van het inventariseren van je woonwensen tot aan het officiële gedeelte bij de notaris: wij zijn erbij! Dat doen we met 100% inzet en eerlijk advies.

Wat je van ons kunt verwachten in 7 stappen:


1. Het aankoopproces

Uiteraard starten we met een uitgebreide inventarisatie van je woonwensen. In welke wijk wil je graag wonen? Hoeveel slaapkamers moet de woning hebben? Droom je van een dakterras of tuin? Kortom: hoe ziet jouw ideale huis eruit?

2. Courtage

Na onze kennismaking en het vaststellen van de zoekcriteria bespreken we de courtage. Dat is het bedrag dat wij in rekening brengen voor de aankoop van een huis.

De courtage is afhankelijk van je wensen: helpen we je zoeken naar een passende woning of schakel je ons alleen in voor een eenmalige aankoopopdracht?

3. Zoekgegevens

Na het vaststellen van je woonwensen, gaan wij op zoek naar je droomhuis. RM WONEN is aangesloten op het NVM-netwerksysteem waarin alle woningen staan die door de verschillende NVM-kantoren worden aangeboden. Het aanbod van geschikte woningen sturen we je per mail. Zo heb je een compleet en helder overzicht van de huizen die voldoen aan je woonwensen.

4. Bezichtigingen

En daar is ‘ie dan: het huis van je dromen. Als je interesse hebt in een woning, maken wij zo snel mogelijk een afspraak met de verkopende partij voor een bezichtiging. Één van onze makelaars gaat mee naar de bezichtiging. Na afloop evalueren wij de bezichtiging en bespreken we alle voor- als de nadelen.

5. Grondig onderzoek

Naast de ‘click’ die je moet voelen voor een huis, is het van groot belang om onderzoek te doen. Wij bekijken de woning grondig zodat je een goede beslissing kunt nemen. Zo kijken wij onder andere naar:

- milieu-aspecten: zoals asbest, aanwezigheid van een olietank of grondverontreiniging.

- juridische aspecten: bestemmingsplan, mogelijkheden voor uit- of opbouw, erfdienstbaarheden, bestudering     eigendomsbewijs en dergelijke.

- opvragen en bestuderen van roerende goederen.

- bouwkundige staat van de woning en bij achterstallig onderhoud geven wij een indicatie van de te verwachten   kosten. Hiervoor kunnen wij een bouwkundig specialist inschakelen.

6. Onderhandelingen

Als je het huis zou willen kopen, kijken we samen naar het vaststellen van een bod voor de woning en eventuele ontbindende voorwaarden. Als taxateur hebben wij veel ervaring met het bepalen van de juiste prijs van een woning. Daarnaast kijken we naar de bouwkundige staat van de woning, het bestemmingsplan, de bouwbesluiten:
allemaal factoren die van invloed zijn op de koopprijs en uiteindelijk je woongenot.
Wij brengen dan het voorstel voor je uit bij de verkopende partij. Zodra de verkoper een tegenvoorstel heeft uitgebracht starten de onderhandelingen.

De drie belangrijkste punten bij de onderhandeling zijn:

1. de prijs (koopsom en roerende goederen)

2. de opleveringsdatum

3. eventuele voorbehouden (financiering, bouwkundige keuring en dergelijke).

7. Na de aankoop

We feliciteren je vast heel voorzichtig met de aankoop van je nieuwe woning. Maar voordat alles officieel is, zorgen wij voor de volledige administratieve afhandeling, zoals:

- Het controleren van de koopakte (ook wel koopovereenkomst genoemd), waarin de gemaakte afspraken en     de eventuele ontbindende voorwaarden zijn vastgelegd.

- Het geven van uitleg van de koopakte.

- Aanwezig zijn bij de bouwkundige keuring en het geven van uitleg over het bouwkundig rapport.

- Begeleiden van de laatste inspectie vóór de notariële overdracht en het opnemen van de meterstanden.

- Het bijwonen van de juridische overdracht bij de notaris (als de notaris in Den Haag is).

Als dit traject achter de rug is, mogen we je feliciteren: je bent de trotse bezitter van je nieuwe woning.


WOON EN GENIET, van harte!

Heb je nog vragen? Laat het ons gerust weten!

Ervaringen

Nieuw bij RM Wonen

Aangekocht

Aangekocht

Volledig aanbod

Contact ons